Loonwerk

Agrarisch loonwerk is een dienstverlening in de agrarische sector die zich richt op alles wat te maken heeft met voedselwinning voor zowel mens als dier. Werkzaamheden die erg belangrijk zijn voor de samenleving, de agrarische sector staat immers aan het begin van de voedselketen. 
Van Kempen Loonwerk en Grondverzet BV is van oorsprong een agrarisch loonbedrijf, door veranderingen in de markt zijn grondverzetwerkzaamheden steeds belangrijker geworden, maar agrarisch loonwerk is nog steeds een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Bewust is gekozen voor kwaliteit, service en flexibiliteit. Om dit te kunnen waarborgen hebben wij ons gespecialiseerd in een aantal werkzaamheden.

 

Als agrarisch loonbedrijf staan wij voor u klaar om samen met u of geheel zelfstandig een goed en gezond gewas te telen en te oogsten.  Wij beschikken over diverse grondbewerkingsmachines om een goed zaaibed voor uw gewas te realiseren, denk hierbij bijvoorbeeld aan een ploeg, een cultivator, een rotorkopeg of een frees. Na het beoordelen van de grondsoort en het inzetten van de juiste grondbewerkingsmachine  kunnen wij voor u diverse gewassen zaaien. Onder andere een precisiezaaimachine, een pijpenzaaimachine, een volleveldszaaimachine en een doorzaaimachine behoren tot ons machinepark.  Naast het maken van een goed zaaibed en de juiste afstelling van de zaaimachine is het van belang zorg te dragen voor goede groeiomstandigheden voor het gewas. Voor het bestrijden van ziektes en plagen maken wij gebruik van veldspuiten in verschillende maten. Ook de juiste gewasbeschermingsmiddelen  kunnen wij voor u verzorgen. Indien nodig kunnen wij uw land ook bemesten op verschillende manieren.  Het strooien van kunstmest en vaste mest  maar ook het uitrijden van drijfmest op zowel grasland als bouwland behoren tot onze werkzaamheden.
Voor het maaien, schudden, harken, persen en wikkelen van gras bent u bij ons aan het juist adres. De pakken hooi en stro die we in verschillende maten persen kunnen door ons worden opgeladen en gertransporteerd naar het juiste adres.

Niet alleen grote tractoren en werktuigen worden door ons gebruikt. Voor werkzaamheden in de fruitteelt gebruiken wij een aantal smalspoortractoren. Met deze kleinere machines kunnen wij diverse grondbewerkingen toepassen in uw boomgaard waarna we de groenstroken voor u kunnen inzaaien. Maaien, versnipperen van snoeihout en gewasbescherming doormiddel van spuiten word ook door ons gedaan.

 

Voor een impressie van de verschillende machines die wij gebruiken kijkt u bij FOTO'S.